Siirry sisältöön
Syysvaellus 3.-4.9.2022

Kauppias

Leporetkileporetki@gmail.com040 76876 92Y-tunnus:2879467-4Kauppiaan ehdot

Tervetuloa Perhonjokilaakson retkeilijöiden syysvaellukselle Salamajärven kansallispuistoon! Vaelluksella kuljet historiallisia vesi- ja maareittejä sekä tutustut karun kauniiseen erämaahan oppaan johdolla. Pääset myös kokemaan suoluonnon salaperäisenä, sinisenä hetkenä juuri ennen auringonnousua. 

Vaellusreitti: Tervaniemi - Pitkälahti - Jyrkkäniemi - Sysilampi - Jyrkkäniemi - Tervaniemi. Aluksi melotaan avokanooteilla Salamajärven halki kansallispuistoalueella sijaitsevalle Pitkälahden laavulle ja autiotuvalle. Tauon jälkeen matka jatkuu pienen salmen kautta erämaiselle Salmijärvelle ja upeaan Jyrkkäniemeen. Ruokatauon jälkeen jatketaan pitkin merkittyjä polkuja ja pitkoksia Sysilammelle, jossa leiriydytään ja nukutaan omissa majoitteissa autio/vuokratupien läheisyydessä. Lisämaksusta voi yöpyä myös etukäteen varatussa Sysilammen vuokratuvassa.

Viikonlopun aikana melotaan yhteensä 12,5 km ja kävellään n. 12 km. Ennen vaellusta käymme retkimelonnan perusteet yhdessä lyhyesti läpi. Vaellus on keskivaativa, mikä edellyttää hyvää uimataitoa ja riittävää peruskuntoa. Reitin korkeuserot ovat kuitenkin pienet ja toisen päivän aamulenkin suolle (4,5 km) voi tarvittaessa jättää välistä.

Mukaan mahtuu 12 ensimmäistä osallistujaa. Vaelluksen hinta on Perhonjokilaakson retkeilijöiden jäsenille 25 e ja 30 e muille (sis. opastus, kanootit varusteineen sekä saunomisen Sysilammella). Vuokratuvassa yöpymisen lisähinta on alustavasti 15 e/hlö (6 petipaikkaa ennakkoon varanneille). Jokaisella tulee olla omat vaellusvarusteet sekä ruoat mukana. Ilmoittautuneille lähetetään tarkempi ohjelma ja yksityiskohtainen varustelista sekä perustetaan oma WhatsApp-ryhmä. 

Ilmoittautuminen ja tiedustelut ma 22.8. mennessä sähköpostilla leporetki@gmail.com  tai puh. 040 76876 92 / Tiia. Ilmoita nimesi, s-postiosoitteesi, puhelinnumerosi (ja tuvan paikkavaraus). Osallistuminen maksetaan Perhonjokilaakson Retkeilijät ry:n pankkitilille ilmoittautumisen yhteydessä 22.8. mennessä. 

Vaellus on oppaan näyttövaellus (Kpedu Perhon toimipiste). Osallistujat eivät ole koulun vakuutuksen piirissä, joten muille lähtijöille suositellaan omaa tapaturma- ja matkavakuutusta.   

Varaahan pian paikkasi ja tule mukaan metsäpeuran maille nauttimaan retkeilystä!

TÄSTÄ pääset vaelluksen facebook-tapahtumaan.